Hatha yoga

Werkwijze

Afhankelijk van de soort en mate van klachten kan er gekozen worden voor een groepscursus van 4 bijeenkomsten, of een individuele begeleiding.  De cursussen zijn zeer effectief bij stress gerelateerde klachten en hyperventilatie, maar ook zeker de moeite waard als je de adem wilt verdiepen en vertrouwd wilt raken met de verschillende ademgebieden.   

Aan de hand van een intake wordt samen bepaald welke aanpak het beste bij de klachten/vraag past.
Een op een aanpak: Wanner de klachten vragen om een een op een aanpak, wordt een programma opgesteld voor 3 tot 4 bijeenkomsten van 45 min. tot 1 uur.  

Groepscursus: 4 lessen van 5 kwartier. 

Tijdens de een op een behandeling en de groepscursus, worden er verschillende ademhalingsoefningen aangeleerd, die helpen om weer een natuurlijke ademhaling te ontwikkelen. Verschillende ontspanningsoefeningen, helpen hierbij. Ook is er aandacht voor rek en strek oefeningen, die zorgen voor meer ruimte in het buik/onderrug gebied, voor een gezonde ademhaling.


Het is belangrijk dat de ademoefeningen die tijdens de cursus worden geleerd, dagelijks worden geoefend. Uiteindelijk zal je zelf merken dat een aantal ademoefeningen in allerlei situaties je helpen om te gaan met stressvolle situaties.

  

Reacties deelnemers