Hatha yoga

Lesopbouw

De lessen bestaan uit lichaamsgerichte oefeningen (asana's), ademhalingstechnieken (pranayama) en ontspanningsoefeningen. In de lessen is veel persoonlijke aandacht voor de deelnemers. 

In de lessen leer je door de lichaamsgerichte oefeningen je lichaam beter kennen. Zo wordt je bewust waar spanningen zitten en hoe ze los gelaten kunnen worden. 

Tijdens de oefeningen is er een voortdurende afstemming tussen inspanning en ontspanning. Yoga zorgt ook voor het aanleren van een juiste houding tijdens het zitten, staan of lopen. 

De ademhalingstechnieken die we in de les doen, leren je op een juiste manier te ademen. Door middel van de juiste adembeweging kun je leren ontspannen in allerlei situaties. Deze natuurlijke manier van ademen is een grote steun in het dagelijks leven. 
Er wordt veel aandacht gegeven aan het leren ontspannen, zowel tussen de oefeningen door als stil liggend op een matje aan het einde van de les. Er wordt gebruik gemaakt van verschillendeontspanningstechnieken zodat je zelf kunt ervaren welke manier het beste bij je past.

Reacties deelnemers